Jeneratör Ses Yalıtımı Nasıl Yapılır?

by admin

İster evinize bir jeneratör kurmayı planlıyor olun, ister zaten bir tane edinmiş olun, onu nasıl ses geçirmez hale getireceğinizi bilmelisiniz. Bir jeneratörün ses yalıtımı için akustik köpük ve bir deflektör takmanız gerekecektir. Ayrıca evden uzak tutmalı ve metalin yanına koymaktan kaçınmalısınız.

Jeneratör için bir ses saptırıcı oluşturun
Jeneratör için bir ses saptırıcı kullanmak, gürültü seviyelerinin azaltılmasına yardımcı olabilir. Bunlar dış mekanlarda veya iç mekanlarda kullanılabilir. Çeşitli malzemelerden inşa edilebilirler. Yangın konusunda endişeleriniz varsa, yanıcı olmayan malzeme kullandığınızdan emin olun.

Kontraplaktan ses saptırıcı yapabilirsiniz. Sesi saptırmak için bir kontrplak levha farklı açılarda bükülebilir. Köpük mat da kullanabilirsiniz. Bununla birlikte, köpük paspaslar ses emiliminde mutlaka iyi değildir. Gürültü seviyelerinin düşürülmesine yardımcı olacaklar, ancak jeneratörünüzü ses geçirmez hale getirmeleri gerekmeyecek.

Alçıpandan bir ses saptırıcı da oluşturabilirsiniz. Birkaç parça kontrplağa ve yanmaz bir malzemeye ihtiyacınız olacak. Kontraplakın en az 1 metre genişliğinde ve 1 metre uzunluğunda olduğundan emin olun.

Gürültüyü azaltmak için bir bölme kutusu da kullanılabilir. Bu, jeneratörünüzün üzerine yerleştirdiğiniz bir kutudur. Kutu, uygun hava akışını sağlamak için yeterli yüksekliğe ve genişliğe sahip olmalıdır. Acoustiblok ses yalıtım membranı ile kaplanabilir.

Jeneratörü evden uzağa yerleştirin
İster portatif bir jeneratör satın almayı ister yedek bir jeneratör kurmayı planlıyor olun, onu koymak için en iyi yeri düşünmek iyi bir fikirdir. Sizi yalnızca başka bir tane almak zorunda kalmaktan kurtarmakla kalmaz, aynı zamanda ailenizi de güvende tutar. Bir jeneratör, uygun şekilde kullanılmadığı takdirde bir karbon monoksit, duman ve ateş kaynağı olabilir.

Jeneratörü evden uzağa yerleştirmek iyi bir fikirdir. İdeal olarak, evden en az üç fit ve mülk hattından en az 5 metre uzağa yerleştirilmelidir. Büyük bir sıvı soğutmalı jeneratörünüz varsa, büyük olasılıkla beton bir yastığa ihtiyacınız olacaktır.

NIST (Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü) bazı testler yaptı ve 5 metre bir jeneratör için yeterli olmayabileceğini buldu. Yeni satın aldığınız üründen en iyi şekilde yararlanmak için, onu evden en az 10 metre uzağa koymanız gerekebilir.

Akustik köpük kullanın
Jeneratör ses yalıtımı için akustik köpük kullanmak, jeneratörünüzden gelen gürültüyü azaltmanın mükemmel bir yoludur. Akustik köpük, havadaki sesi absorbe etmek ve maksimum absorpsiyon sağlamak için özel olarak üretilmiştir. Bu ürünler genellikle gruplarda, stüdyolarda ve kayıt alanlarında kullanılır.

Köpük, sesi emen gözenekli bir malzemedir. Kullandığınız köpüğün cinsine göre sesi emen ve gürültüyü 20 desibele kadar azaltan bir bariyer oluşturabilirsiniz.

Akustik köpük paneller, yüksek ve orta frekanslı seslerde yankılanmayı bastırmak için kullanılabilir. Paneller çeşitli şekil ve renklerde mevcuttur. Hızlı ve kolay bir şekilde kurulabilirler.

Akustik köpük, hem açık hücreli hem de kapalı hücreli köpükte mevcuttur. Açık hücreli köpük sesi emmek için daha iyiyken, kapalı hücreli köpük belirli titreşim türlerini izole etmek için en uygunudur.

Kapalı hücreli köpükler, açık hücreli köpükten çok daha yoğundur. Bu, onları hava boşluklarını kapatmak için ideal hale getirir.

Doğru ses yalıtımı malzemesi seçmelisiniz
Doğru jeneratör ses yalıtım malzemelerini seçmek, jeneratörünüzden gelen gürültüyü azaltmak için önemli bir adımdır. Doğru malzeme, kutunun içini yalıtırken sesi engelleyecektir.

Ses yalıtımı için malzeme seçerken yanmaz ve ısıya dayanıklı olanları tercih edin. Akustik köpük ve ses panelleri dahil olmak üzere ses yalıtım malzemesi için çeşitli seçenekler vardır. Bu malzemeler en etkili olanlardır.

Kontrplak, ses yalıtım kutuları için yaygın bir malzemedir, ancak sesi çok iyi emmez. Bunun yerine, geri döner. Daha iyi ses emilimi için sunta kullanın. Daha hafiftir ve daha iyi ses emilimi sağlar.

Bir jeneratörün ses yalıtımı için dikkate alınması gereken bir diğer malzeme, yönlendirilmiş yonga levhadır (OSB). Bu tür işlenmiş ahşap, yonga levha şeklindedir, ancak daha sert bir yüzeye sahiptir. Ahşap şerit katmanlarının sıkıştırılması ve yapıştırıcıların eklenmesiyle oluşturulur. Kontrplaktan daha iyidir, ancak yine de fazla gürültüyü emmez.

Bir jeneratörün ses yalıtımı kolay bir iş değildir. Doğru bir ses izolasyonu için bir uzmandan yardım almalısınız. Garantili ve yüksek ses kesme özelliği ile Silentworld jeneratör ses yalıtımı konusunda uzmanlığını kanıtlamış bir firmadır. Tüm ses yalıtımı gerektiren gürültü sorunlarınızda bizimle iletişime geçebilirsiniz.

You may also like

Leave a Comment